Domov Domov

Blagovna znamka Eni

Eni že od samega začetka skrbi za razvoj in proizvodnjo visoko kakovostnih maziv za vse vrste motorjev, od prvih sintetičnih olj, ki so jih razvili pred več kot tridesetimi leti, pa vse do današnjih visoko kakovostnih izdelkov.

Eni je ustvaril tradicijo zelo učinkovite in kvalitetne proizvodnje, kar blagovno znamko že od samega začetka postavlja na sam vrh na tržišču proizvodnje maziv.

V času visoke tehnologije v katerem je sam razvoj motorjev privedel do tega, da so maziva postala sestavna komponenta motorja, vam je na voljo širok spekter Enijevih maziv, ki zadovoljuje potrebe vsakega motorja in prav tako vsakega uporabnika.

Od motorjev motornih koles pa vse do sofisticiranih športnih avtomobilov, od zmogljivih dizelskih tovornih vozil do kmetijskih strojev, od turbin za proizvajanje električne energije do velikih motorjev za ladijske pogone; za vsako željo je tu vedno Enijev izdelek, ki zagotavlja visoko učinkovitost, dolgotrajno delovanje, popolno zadovoljstvo uporabnika in absolutno skrb za okolje.


Motorna olja za osebna vozila

Ta razred vozil predstavlja nabolj dinamično področje za motorna olja. V njem lahko najdete vse izdelke za mazanje tako bencinskih kot dizelskih motorjev, namenjene osebnim vozilom in lahkim komericalnim tovornim vozilom.

Današnji trg ima vedno večje zahteve po zmogljivosti s strani motornih inženirjev in vedno zahtevnejšim normam za emisije motorja, zato v Eniju skrbijo za stalen razvoj njihovih maziv.


Olja za motorna kolesa

Eni je že od nekdaj prisoten tudi na področju izdelkov namenjenim motornim kolesom. V svoji paleti izdelkov ponuja mineralna olja, kot tudi sintetične izdelke in tako uspešno zadovoljuje potrebe po mazanju tako dvotaktnih kot tudi štiritaktnih modernih skuterjev in visoko zmogljivih športnih super motornih koles.
Gre za visoko tehnološke izdelke, izdelane na napredni sintetični osnovi ali na zelo ekstremno rafinirani mineralni osnovi, ki lahko prenašajo visoke temperaturne in mehanske obremenitve.


Olja za tovorna vozila

Predstavljamo vam olja, ki so namenjena najbolj raznoliki uporabi. Večina dizelskih motorjev je del tovornih vozil, nekaj pa tudi v kmetijskih strojih in gradbeni mehanizaciji s posebnimi potrebami in obratovalnimi značilnostmi, ki pa so povsem drugačne.
V zadnjih letih je tehnična raznolikost in vse več zahtev po čim manjšem onesnaževanju okolja pripeljala do razvoja visokorazvitih izdelkov. Poleg tega, pa obstajajo tudi izdelki s standardnimi lastnostmi delovanja, ki so nujno potrebni za nižanje vzdrževalnih stroškov starejših in manj sofisticiranih vozil.


Olja za menjalnike

Za zagotavljanje razpoložljivosti in uporabnosti moči pridobljene iz motorja, igra v vsakem vozilu glavno vlogo uporaba olja ze menjalnike.
Današnji menjalniki so vedno bolj izpostavljeni temperaturnim obremenitvam in obremenitvam zobnikov, zato so menjalniška olja doživela nekaj velikih sprememb z namenom zagotoviti optimalno delovanje menjalnika.
Do rojstva generacije visokozmogljivih olj za menjalnike s podaljšanim intervalom menjave je pripeljal trend po zmanjševanju velikosti in teže menjalnikov ter tudi zmanjševanju notranjega trenja v menjalnikih.
Eni vam na področju olj za menjalnike nudi široko paleto izdelkov, vključno z mazivi primernimi za visoko obremenjene delovne stroje in izdelki za najmodernejše avtomatske menjalnike v avtomobilih, mazivi za menjalnike v kmetijskih strojih, pa tudi olji za uporabo v menjalnikih motornih koles in pretvornikih navora modernih skuterjev.


Posebni izdelki za vozila

Eni pa ne proizvaja le motornih olj in maziv za menjalnike, pač pa na avtomobilskem področju ponuja še veliko drugih izdelkov, ki so bistvene za pravilno delovanje vašega vozila. Te izdelki so: sredstva proti zmrzovanju (antifriz), zavorne tekočine, hidravlična olja in še veliko drugih posebnih tekočin, ki jih lahko najdemo v tej kategoriji posebnih izdelkov za vozila.