Domov Domov

FAQ - Pogosto zastavljena vprašanja

Na koga naj se obrnem pri izbiri pravega maziva za svoje prevozno sredstvo?
Za vse informacije v zvezi z vašimi vozili smo vam vedno na voljo na naših kontaktnih telefonskih številkah ali preko e-pošte info(at)eni-q5.com.  

 

Kdo je lastnik blagovne znamke Eni (Agip)?
Lastnica blagovne znamke Eni (Agip) je družba Eni iz Italije, ki je pridružena energetska družba, ena največjih na svetu. Tri glavna področja njene dejavnosti so: raziskave in proizvodnja, plin in energija ter rafiniranje in trženje. Družba deluje v približno 70-ih državah in ima več kot 76.000 zaposlenih.

 

Kaj predstavlja logotip družbe?
Logotip šestnožnega psa predstavlja sinonim za energijo ne samo v Italiji pač pa tudi širom sveta. Oblikoval ga je Luigi Broggini. Uradna interpretacija, ki jo je posredovala Enijeva tiskovna služba leta 1950, razlaga šest nog te imaginarne živali kot vsoto štirih koles avtomobila in dveh nog njegovega voznika. Neke vrste moderni kentaver torej in skorajda tudi zagotovilo, da takšno sožitje avtomobila in voznika zagotavlja kar najoptimalnejše in najhitrejše možno gibanje.

 

Kdo je dobavitelj Enijevih proizvodov za Slovenijo?
Proizvode Eni nam dobavljajo iz mreže evropskih rafinerij koncerna Eni, ki sodijo med najboljše rafinerije v Evropi.

 

Zakaj je Eni boljši od konkurence?
Pri Eniju je poudarek na besedi izdelek. Koncern ENI in znotraj njega rafinerije Eni kot proizvajalec, pomenita zagotovilo, da so vsi izdelki vedno enake kakovosti in da ne gre tu za nobeno trgovino, kjer bi se sled te kakovosti lahko izgubila. Večji del produktov nam dobavlja rafinerija Eni Schmiertechnik Nemčija. Eni ima tudi nekaj potrjenih mednarodnih specifikacij, kot je na primer znak stalne kvalitete DONUT ali pa specifikacija JASO MA.

 

Kako koncern Eni skrbi za okolje?
Skrb za okolje je pri Eniju vedno na prvem mestu. Eni prispeva k varovanju okolja skozi svoj celoten energetski cikel predvsem z uvajanjem inovativnih tehničnih rešitev, ki temeljijo na stalnem razvoju. S pomočjo bogatih strokovnih znanj o tehnologiji, družba Eni promovira programe, ki so usmerjeni v varovanje okolja in naravnih virov ter si prizadevajo vzpostavljati energetsko učinkovitost. Prav tako promovira proizvode, ki so okolju prijazni in procese, ki zmanjšujejo vsakršne vplive na okolje.

 

V Q5-Trade d.o.o. za naše naročnike uredimo odvoz odpadnega olja s strani strokovno usposobljenega podjetja, ki nato poskrbi za primerno uničenje olja. Običajno stroške odvoza krije naše podjetje!